Skip to content
Sök

Utbildningar

Utbildningar

KFUM Stockholm Gotland anordnar främst Helheten-utbildningar, men även andra ledarskapsutbildningar som t.ex. kommunikation och konflikthantering vid behov. Utöver det ordnas även gott om möjligheter att delta i nationella och internationella utbildningar genom YWCA och YMCA.

VAD ÄR HELHETEN?

Helheten

VAD ÄR HELHETEN?

KFUM Sveriges utbildningspaket för hela KFUM rörelsen i Sverige heter Helheten. Helheten har två huvudsakliga fokusområden

 • Ledarskap & personlig utveckling
 • KFUM

Syftet med Helheten är att erbjuda rörelsens medlemmar relevanta ledarskapsutbildningar på flera olika nivåer för att stimulera engagemang och ledarutveckling, så att hela KFUM i Sverige kan fortsätta skapa meningsfulla mötesplatser där unga människor möter sina aktuella behov och utvecklas till sina fulla potential.

  George och Williams

  UTBILDNING OM KFUM

  George är ett av de två grundläggande utbildningssteg i Helheten, KFUMs utbildningspaket. Denna kurs är döpt efter George Williams, grundare av YMCA. Syftet med George är att deltagaren ska lära känna KFUMs idé, värdegrund och målsättning utifrån sin egen erfarenhet av rörelsen. Genomförs med fördel i grupp, men kan även göras individuellt. Utbildningen är tillgänglig online och öppen för alla! Läs mer om utbildningen George här!

  GRUNDLÄGGANDE LEDARSKAP & PERSONLIG UTVECKLING

  Williams är en av det grundläggande stegen i KFUM:s utbildningspaket, och det första steget inom personlig utveckling och ledarskap. Syftet med Williams är att ge deltagaren en introduktion till ledarskap, i synnerhet perspektivet att ledarskap handlar om att förstå och använda sina personliga egenskaper, samt att alla kan bli en ledare. Genomförs med fördel i grupp, men kan även göras individuellt. Utbildningen är tillgänglig online och öppen för alla! Läs mer om Williams här!

  Emma

  FÖRDJUPNINGSKURS I LEDARSKAP & PERSONLIG UTVECKLING

  Emma är det tredje steget i KFUM:s utbildningspaket och en fördjupningskurs i ledarskap, personlig utveckling och om KFUM. Emma är en helgkurs och bygger på att deltagare har gjort George och Williams. Syftet med utbildningen är att stärka kursdeltagarna i sitt personliga ledarskap genom självinsikt och praktiska verktyg, samt inspirera till fördjupat engagemang inom KFUM.

  Är du ledare i någon förening och vill utveckla dina kunskaper? Vill du veta mer om ledarskap, grupprocesser och KFUM i Sverige och världen? Välkommen till KFUMs ledarskapsutbildning Emma! Emma är det tredje steget i KFUMs utbildningspaket och en fördjupningskurs om KFUM, ledarskap och personlig utveckling. Emma sker vanligtvis under en hel helg och arrangeras av KFUMs regioner.

  Är du intresserad av att gå Emma-utbildningen? Kolla in våra kommande utbildningar i kalendern.

  Mary

  AVANCERAD UTBILDNING I LEDARSKAP & PERSONLIG UTVECKLING

  Mary är ett det fjärde steget i KFUM:s utbildningspaket. Det är en intensiv, avancerad och rolig ledarskapsutbildning som bygger på att en har erfarenhet av att vara ledare i rörelsen och av tidigare ledarskapsutbildningar. KFUM Sverige arrangerar Mary en gång om året, vanligtvis i samarbete med en KFUM region. Mary genomförs ofta utomlands och hos någon YMCA eller YWCA förening, men kommer framöver vid tillfälle ges även i Sverige. Läs mer om Mary här!

  KUFFEN

  KFUMS UTBILDNING FÖR LEDARE SOM VILL BLI EMMA-UTBILDARE

  Ledare med längre ledarerfarenhet har möjlighet att utbilda sig till Emma-utbildare. Denna utbildning sker under en helg med vissa förberedelseuppgifter. KFUM Sverige anordnar denna utbildning, eventuellt i samarbete med en KFUM region. Läs mer om KUFFEN här!