KFUMs regionsförändring

På ROM 2021 ska KFUMs medlemsföreningar ta ett beslut om regionsförändringen utifrån ett förslag som nu bereds av en styrgrupp. Det är därför hög tid för er som medlemsförening att förmedla er input på förslaget om KFUMs regionsförändring till oss. Läs mer här!

Medarbetarsamlingar

Under hösten kommer regionen erbjuda två medarbetarsamlingar via Zoom. Medarbetarsamlingarna är ett tillfälle för utbyte av erfarenheter, nätverkande och kompetensutveckling och vänder sig främst till anställda och förtroendevalda i regionens föreningar. Har du förslag på teman får du gärna kontakta Annika på annika.thomsson@kfum.se

Ledarskapsutbildningen Emma

Höstens enda Emma-utbildning i regionen ges den 24-25 oktober på Kärsögården. Den vänder sig till alla ledare i regionens föreningar som vill utvecklas i sitt ledarskap. All info och anmälan hittar du här!

Kansliet har sommarstängt

Kansliet har sommarstängt 2 juli-10 augusti. Regionstyrelsen och kansliet önskar alla en skön sommar och hoppas vi får möjlighet att ses i höst, via webben eller IRL.

Medarbetarsamling

Välkommen på årets första medarbetarsamling den 3 junindär vi under en timme möts för att prata utmaningar, dela erfarenheter och bolla idéer i coronavirusets tid. Ni får också chansen att träffa delar av den nya styrelsen, ställa frågor och komma med förslag! Anmäl dig så skickar vi en länk till mötet!

Corona-viruset

KFUM Stockholm Gotland regionen följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och UD:s reseavrådan. Vi uppmanar alla KFUM-föreningar att också göra det. KFUM Sverige uppdaterar kontinuerligt sin information gällande corona-viruset med relevant information och länkar till information som kan vara extra viktig för oss som arbetar med barn och unga i en internationell rörelse. All information hittar du här!

Regionombudsmöte via länk

Välkommen på KFUM Stockholm Gotlands ordinarie regionombudsmöte lördag den 28 mars kl 15:30 där verksamhetsplan och budget för 2020 klubbas. Med anledning av Coronavirusets spridning har regionstyrelsen beslutat att regionombudsmötet kommer genomföras digitalt via verktyget Vote it. All information hittar du här!

Emma-utbildning

Vill du utvecklas i ditt ledarskap och lära dig mer om KFUM? Årets första ledarskapsutbildning, Emma, hålls den 6-8 mars på Kärsögården och är gratis för alla ledare i regionen. Läs mer och anmäl dig här:

God Jul & Gott Nytt År

Regionens styrelse och kansli tackar för i år och önskar alla föreningsaktiva en God jul och ett Gott nytt år. Kansliet är stängt 23 december till 7 januari. Vi ses 2020!

Ungdomsledarträff

Välkommen på regionens ungdomsledarträff för att tacka alla grymma ungdomsledare i våra föreningar! Tisdag den 17 december kl. 17:45 på Tolv aktivitetscenter bjuder Simon och Johannes från styrelsen på aktiviteter och mat. Läs mer och anmäl dig här!

Extra regionombudsmöte

Med anledning av att vår styrelse i KFUM Stockholm Gotlands regionen inte varit fulltalig sedan vårt årsmöte kallar Regionen till ett extra årsmöte den 4 december 2019 klockan 17.30 på Fryshuset. Mötet kommer behandla valberedningens förslag till två nya styrelseledamöter.

Riksombudsmöte 2019

Riksombudsmötet, som vi förkortar ROM, är KFUM Sveriges högsta beslutande organ och forumet där vår svenska KFUM-rörelse tar de avgörande strategiska besluten kring vilka prioriteringar och vägval vi som organisation vill göra. 8-10 november på Tegelbruket i Örebro.

Regionens konferens

Välkommen på regionens årliga ordförande- och medarbetarkonferens som går av stapeln den 18-19 oktober på Villa Lovik på Lidingö! Ett dygn för att träffa andra föreningar, utbyta erfarenheter och fylla på med inspiration. All information och anmälan hittar du här:

Kansliet har sommarstängt 8 juli-12 augusti

KFUM Stockholm Gotland regionens kansli och styrelse önskar alla KFUM-föreningar en riktigt härlig sommar fylld av aktiviteter som ger glädje, mening och vila. Vi ser fram mot en händelserik höst med utbildningar, nätverksträffar, medarbetarsamling, konferens och mycket mer. Har du önskemål kring vad regionen ska erbjuda i höst är du varmt välkommen att maila till stockholmgotland@kfum.se . Glad sommar!

YMCA 175 år

4-8 augusti firar vi att YMCA fyller 175 år med en festival i London där alla KFUM medlemmar är välkomna att vara med och fira. YMCA175 är tillfället då vi kan ta vara på den energi, kreativitet och framtidsvision som 5000 unga ledare har med sig från över 100 länder. Vi delar glädje och engagemang för social rättvisa. Vi delar vår vision och personliga erfarenheter av social omvandling för att forma en positiv och hållbar framtid för världen. Läs mer om festivalen och hur du kan anmäla dig på KFUM Sveriges hemsida, här!

Medarbetarsamling 11/6

Välkomna på årets andra medarbetarsamling hos Fryshuset Norra på temat nätverk och samarbete. Vi delar erfarenheter och tankar, äter lunch och umgås. 10:30-13:00 inkl. lunch. Läs mer och anmäl dig här:

Fira YWCA-dagen!

Den 24 april firar vi att vi är en del av världens äldsta kvinnorättsrörelse i samarbete med vår förening Y Feminist Action och KFUM Sverige. Det blir en helkväll med middag, mingel, panelsamtal,självförsvar och What we want. Mer info här:

Ungdomsstipendium

Nu är det dags att nominera en av era ledare som gjort något extra för er förening under 2018! Vem tycker du ska uppmärksammas för sitt engagemang och få ett stipendium på 5 000 kr för sitt arbete? Läs mer och nominera här:

Obligatorisk inspirationsdag

Boka den 24 mars för KFUM Stockholm Gotlands årliga obligatoriska inspirationsdag där vi ses för att stärka gemenskapen som KFUM-föreningar, utbyta erfarenheter, dela information och nätverka. Mer information och anmälan hittar du här:

Ungdomsledarträff 10 dec

Är du mellan 16-26 år gammal och aktiv i någon utav KFUM Stockholm Gotlands alla verksamheter är du mer än varmt välkommen att hänga med och bowla och träffa aktiva från andra föreningar. åmdag den 10 december kl. 17:30, läs mer och anmäl dig här!

Regionen får stipendium

KFUM Stockholm Gotland regionen har beviljats ett bidrag på 50 000 kr av Skandia Idéer för Livet för projektet Ungas delaktighet och påverkan. Läs mer om projektet och stipendieutdelningen här:

Åk på KFORUM

Den 26-28 oktober samlas KFUM:are från hela Sverige på Tegelbruket i Örebro för att lära känna varandra, inspireras, erfarenhetsutbyta och tycka och tänka om KFUMs värdegrund och strategi.Läs mer och anmäl dig här:

Studiebesök hos JKS

Välkommen på medarbetarsamling och studiebesök hos JKS och 127-festival! Onsdag den 27 juni är vi välkomna till JKS där de berättar om hur de arbetar för att få fler unga delaktiga och engagerade i föreningen och festivalen. Vi börjar med lunch vid 12:00. Anmäl dig här:

Mary 2018

Nu är det hög tid att anmäla sig till den avancerade ledarskapsutbildningen Mary som i år ges i Thessaloniki, Grekland den 29 september till 6 oktober. Mary riktar sig till aktiva ledare, förtroendevalda och anställda inom KFUM med minst två års ledarerfarenhet, från 20 år och uppåt. Mer information och anmälan hittar du här!

Spring World YMCA Challenge!

Delta i YMCA World Challenge och bidra till att utveckla unga människors potential i Togo! Den 2 juni är det dags för den årliga YMCA World Challenge. Utmaningen i år är att tillsammans springa runt hela jorden, 120 000 km! Du och din förening kan bidra, läs mer här:

Fira YWCA-dagen med oss

Vi vill uppmärksamma att vi är del av världens största kvinnorättsrörelse. Dagen firas över hela världen och det gemensamma temat är i år Share your voice, find your story. Lördagen 28 april kl. 11-14 på Rosengatan 1.Läs programmet här och lägg in i kalender. Vi ses där!

INSTÄLLT: Uppstartsträff projekt

Tyvärr behöver vi ställa in denna dag då vi fått för få anmälningar! Vi återkommer i början av hösten med en utbildning för dig som vill lära dig mer och styrelse och valberedningsarbete!

Medarbetarsamling

Välkommen på årets första medarbetarsamling där vi möts för att nätverka, dela erfarenheter och umgås. Vi går tillsammans igenom vad GDPR lagen innebär för oss i föreningslivet och vilka åtgärder vi behöver vidta för att följa lagen. Vi avslutar träffen med lunch. Anmäl ditt deltagande här:

Boka 18 mars 2018

Regionens obligatoriska inspirationsdag går av stapeln söndag den 18 mars mellan klockan 10-16. Vi utbyter information, nätverkar och inspireras. Direkt efter inspirationsdagen har vi Regionombudsmöte. Mer information hittar du här!

KFUMs utbildning för utbildare

Vill du bli utbildare för ledarskapsutbildningen Emma kan du gå KFUM Sveriges nya utbildning KUFFEN den 1-3 december i Stockholm. Utbildningen är väldigt interaktiv och kräver visst förberedelsearbete. Här hittar du mer information:

YMCA Leadership Academy

Nu kan du anmäla dig till YMCA Europas ledarskapsprogram YMCA Leadership Academy. En otrolig möjlighet för dig som vill lära dig mer om styrelsearbete, påverka utvecklingen i din förening och träffa människor från hela Europa! Läs mer här:

Ordförande- och medarbetarkonferens

Nu är det dags att anmäla dig till årets ordförande- och medarbetarkonferens som går av stapeln den 17-18 november på Såstaholm hotell & konferens i Täby. All information och anmälningsformulär hittar du här:

Travel in style till ROM

Åk med regionens buss till KFUM Sveriges Riksombudsmöte 2017 i Norrköping. Bussen avgår från Stockholm Cityterminal kl. 17:00 på fredagen och återkommer kl. 16:30 på söndagen. Bussen är gratis för alla under 25 år och kostar 200 kr T&R för övriga. Boka din plats här!

VIKTIGT! Inför Riksombudsmötet 2017

Välkommen på KFUM Stockholm Gotlands förträff inför KFUM Sveriges Riksombudsmöte 2017. Vi går igenom alla handlingar och diskuterar vilka konsekvenser lagda motioner och propositioner kan få för din förening. Anmäl dig här!

Riksombudsmöte 2017

I höst är det KFUM Sveriges Riksombudsmöte i Norrköping. KFUM Stockholm Gotlandsregionen bjuder in er förening att vara med och påverka KFUMs framtid, delta på mötet och göra din röst hörd! Det kommer bli en intensiv och rolig helg med många möjligheter till möten, lärande och utbyten. Läs mer här

Utbildningspaketet Helheten lanseras

Nu har KFUM Sverige lanserat den uppdaterade och förbättrade versionen av vårt utbildningspaket Helheten. Kolla in materialet och gör George och Williams i din förening. Till Helheten!

Aron Wängborg tillförordnad generalsekreterare för KFUM Sverige

Under generalsekreterare Karin Olssons föräldraledighet tillträder Aron Wängborg som tillförordnad generalsekreterare i samband med KFUM Sveriges Riksombudsmöte 20 oktober 2017 fram till mitten av november 2018.

Aron har tidigare arbetat som internationell sekreterare på KFUM Sverige och i egenskap av egenföretagare har han samarbetat med KFUM Sverige inom ramen för ett flertal uppdrag de senaste åren. Han har även varit engagerad i tre KFUM-föreningar och deltagit i flera nationella och internationella evenemang. Aron är statsvetare och har tidigare haft uppdrag för bl.a. EU, LSU, Folke Bernadotteakademin, Scouterna, Kvinnoforum och Stockholms stad. Han är utbildad yogalärare och coach och längtar ut i naturen alla lediga stunder. Aron bor i södra Stockholm med sin sambo och barn.

Kommunikation och konflikthantering

Vill du utveckla din förmåga att kommunicera och hantera konflikter? Vill du få flera verktyg för att skapa kontakt i skarpa lägen? I höst erbjuder regionen tre introduktionsföreläsningar på temat kommunikation och konflikthantering. För datum, tid och plats, kolla in kalendern längre ner på sidan!

Emma-utbildning 8-10 september

Det finns platser kvar på ledarskapsutbildningen Emma som blir den enda i regionen under hösten. Under helgen, som vi tillbringar på Ängsholmen, får du möjlighet att utvecklas i ditt ledarskap och lära dig mer om KFUM. Läs mer och anmäl dig här

Välkommen till vår nya hemsida

Äntligen kan vi lansera regionens nya hemsida! Vi håller fortfarande på och arbetar med sidan, så just nu kanske det du söker saknas helt eller delvis. Om du inte hittar det du söker, tveka inte att höra av dig till oss!

Y feminist action bjuder in

KFUM-föreningen Y Feminist Action bjuder in till homeparty med Gudrun Schyman den 30 maj kl 16.30-18.30.
Adress: Pumpan, Färgargårdstorget 1 i Stockholm.
Läs mer här:

Nätverksträff om KFUMs inkluderingsarbete

Välkommen att delta vid nästa nätverksträff om inkluderingsarbete inom KFUM. Träffen riktar sig till alla inom KFUM som idag bedriver eller är intresserade av inkluderingsarbete.

Regionstyrelsen är KFUM-ambassadörer

Styrelse för KFUM Stockholm Gotland har bestämt sig för att besöka alla föreningar under året för att stärka samarbetet mellan regional och lokal nivå samt tydliggöra de möjligheter som medlemskapet i denna världsomspännande organisation ger.

Fira YWCA dagen

Kom och fira att vi är en del av världens största kvinnorättsrörelse med Y Feminist Action. Söndagen den 23 april kl. 12-15 hos KFUK-KFUM Södra på Färgargårdstorget 1.

Styrelseutbildning del 1

Väx i ditt uppdrag – En styrelse som gör skillnad! En konkret utbildning under två kvällar om styrelsearbete. Under utbildningen arbetar deltagarna med den egna föreningens stadgar och planer. Utbildningen lägger stort fokus på samtal och reflektion, där deltagarens egna erfarenheter och frågor är en viktig del.

Mer information hittar du här:

 

 

 

 

Mary på Irland

Är du ledare i någon förening och vill utvecklas i ditt ledarskap? Vill du fördjupa dina kunskaper i ledarskap, grupprocesser och KFUM i Sverige och världen? Vill du åka till Coolnagreina på Irland i höst och bland annat besöka deras KFUM-förening? Då är detta en kurs för dig! Ta chansen att avsluta utbildningspaketet Helheten genom att gå en Mary-utbildning!

Läs mer och anmäl dig här:

Telefon: 0768-466658
Epost: stockholmgotland@kfum.se
Adress: KFUM Stockholm Gotland
Box 920 22
120 06 Stockholm
Besöksadress: Fryshuset - Mårtendalsgatan 2-8, 8 tr.